Новости Политика

Європа має план на випадок розвороту Януковича до Росії

22 Октября 2013

Про це заявив президент центру «Український барометр» Віктор Небоженко. 

 

«Європа має великий досвід з диктаторами, напівдиктаторами, починаючи з 50-их років. Є давно сформована система стимулів у випадку ухвалення угоди про асоціацію з ЄС і система покарання – якщо її не буде підписано», – зауважує політолог. 

 

«Із самого початку і в Європи, і в Януковича був план В. У Януковича – це різкий поворот в сторону Росії, стрімкий вступ в Митний союз, здача на 90 років в оренду Криму, переведення «економічної імперії» сина в Москву тощо. А для Європи план В також непоганий – вони чекають 2015 року, оголошують перевибори Януковича недійсними, а до цього активно займаються за кіпрською схемою вилученням кримінальних і антиєвропейських капіталів. Тому вона нічого не втратить, якщо Янукович не випустить Тимошенко і різко поверне у бік Росії», – зазначив Небоженко. 

 

За його словами, у випадку непідписання угоди про асоціацію Україна матиме гірші наслідки, ніж ЄС. 

«Втрачає тільки Україна, бо в неї немає часу, щоб експериментувати, чи Україна авторитарна чи демократична. Це можливо тільки після підписання угоди про асоціацію», – зазначив він. 

На думку експерта, в гіршому для України випадку на саміті у Вільнюсі ЄС підпише резолюцію за так званим «вірменським сценарієм». 

 

«Якщо не станеться суттєвих зрушень в сторону вирішення питання Тимошенко, Європа спокійно підпише резолюцію – так званий вірменський сценарієм. Це – неповноцінний договір, те, що в бізнесі називається протокл про наміри», – пояснив він. 

 

Небоженко вважає, що «наступний місяць пройде в безплідних переговорах і все залежатиме від Януковича – чи захоче він зробити крок в сторону Європи, чи вимушено доведеться вирішувати питання про злиття з Митним союзом». 

 

«Звісно, зараз це – блеф людини, яка добре грає в карти. Якщо Янукович вперше торгується з Європою, то Європа вже бачила таких людей і діє за тими ж принципами. Янукович даремно намагається переграти тих, хто має досвід, грубо кажучи, «обламування» диктаторів», – додав він.

Источник: http://tyzhden.ua/
<< Предыдущая
Времени осталось немного. Forbes анализирует...
Следующая >>
Европейцы стали разговарить с Януковичем на языке...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...