Новости Интересное

СБУ оприлюднить архіви про злочини НКВД під виглядом УПА

22 Апреля 2015

Теперішній керівник СБУ Валентин Наливайченко сказав у телеінтерв’ю, що документ це доповідь одного з військових прокурорів Микиті Хрущову про так звані спецбоївки, де переодягнені під повстанців радянські агенти, як він сказав гвалтували жінок і вбивали людей. 

 

 

В Західній Україні віддавна відомі розповіді про існування таких переодягнених каральних загонів, створених для дискредитації ОУН УПА, але оприлюднення документів буде першим офіційним підтвердженням розповідей свідків. 

 

 

Дослідники української історії сподіваються, що така публікація могла би покращити ставлення до УПА на Сході України та пришвидшити визнання вояків УПА ветеранами Другої світової війни. 

 

 

Два роки тому на свято Покрови урядова комісія з вивчення діяльності УПА у сорокових роках дійшла історичного висновку, що повстанці боролися за суверенітет України. 

 

 

По тому вісім обласних рад ухвалили рішення про визнання ветеранів УПА та надали їм відповідні пільги, проте на загальноукраїнському рівні те питання залишилося невирішеним через супротив ветеранів Великої Вітчизняної та комуністів і Партії Регіонів.

Источник:
<< Предыдущая
Газпром паникует, значит, Анаконда верно кромсает...
Следующая >>
В сентябре в Украине заработает 8 миссий ЕС по...

Хиты продаж
загрузка...
Почитать ещё








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...