Новости Культура

Завдяки рішенню суду по справі Луценко ми назавжди розпрощались із євроасоціацією

22 Июля 2013

Ніким не поміченою пройшла цікава новина. Про неї написав Юрій Луценко. Ось цитата: 

 

Передісторія така: Євросуд визнав мій арешт незаконним, я звернувся в ГПУ з заявою про скоєний прокурорами і суддями злочин, там, не провівши жодної слідчої дії, в порушенні справи відмовили, тож я звернувся з оскарженням бездіяльності до суду. 

 

 

І знаєте, ЩО ухвалив суддя? Він прийняв рішення, що «спосіб реалізації та здійснення своїх прав обраний Луценком та його адвокатом Фоміним за встановлених обставин є неприйнятним»!!! Ну і для повноти свавілля суддя зробив висновок, що «рішення ЄС грунтується на оціночних категоріях» і воно «не може бути застосовано в якості переконливого доказу». 

 

Це рішення - більше, ніж просто відмазування Кузьміна сотоваріщі. Це - знакове рішення, яке тепер дозволяє БУДЬ-ЯКЕ рішення ЕСПЛ оголосити таким, яке базується «оціночному судженні» і на цій підставі просто від нього відмахнутись. 

 

 

Наслідки у цього прецедента наступні: а) фактично ми щойно назавжди розпрощались із євроасоціацією. Одним із пунктів до підписання договору був уже ратифікований нами закон про ОБОВ'ЯЗКОВІСТЬ виконання рішень ЕСПЛ в Україні. Тепер вони оголошені необов'язковими, тобто, суд має право вирішувати, долучати його, чи ні. Це - ПРЯМЕ порушення Закону «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», ст. 2. п. 1.; б) фактично ми щойно вийшли з міжнародної Конвенції прав і основоположних свобод людини, поскільки оне рішення Апеляційного Суда ПРЯМО порушує ст. 46 цієї конвенції. 

 

Всього два наслідки, а шкоди більше, ніж від цілої армії. Нам тепер довго доведеться доказувати, навіть при повній ротації суддівського корпуса, що у нас присутня законність. Взагалі, нам дико пощастить, що за таке рішення нас не вишибуть з євроструктур. Але тут, кажуть, realpolitik допоможе, адже Европа готова нам багато чого простити, тільки б ми не пішли в МС. 

 

Чи готова Европа пустити до себе країну, яка дійшла до такого рівня пихи, що дозволяє собі відверто чхати на міжнародні конвенції і оголошування рішення ЕСПЛ «оціночними»?

Источник:
<< Предыдущая
Умер солист группы "Король и Шут", рядом с телом...
Следующая >>
Мэрил Стрип исполнит роль в картине Дающий

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...