Новости Политика

Якщо Янукович не звільнить Тимошенко, він сам собі підпише смертний вирок - эксперт

16 Октября 2013

У Януковича склалася надзвичайно погана для нього ситуація, яка постійно погіршується. В шахах такі ситуації характеризують, як цуг-цванг. Це означає, що кожен наступний крок суттєво погіршує ситуацію того, хто ходить, яким би цей крок не був, навіть на перший погляд виграшним. Спробуємо розглянути кілька сценаріїв для Януковича. 

 

Сценарій перший. Янукович випускає Тимошенко. Цей сценарій майже неймовірний, оскільки виглядає так, що психологічно Янукович на це не здатний. Тим паче, якщо він її випустить, то можна припустити, що група Тимошенко значно багатша, ніж група Януковича, і більша частина її фінансів зосереджена поза межами України. Можна висловити думку, що група Тимошенко контролює активів на суму до 10 млрд. доларів. Таким чином, якщо Тимошенко опиниться на волі, вона стане надзвичайно небезпечним для Януковича супротивником, який здатен його переграти. Отже, якщо Янукович звільнить Тимошенко, він сам собі так би мовити підпише смертний вирок.  

 

Сценарій другий. Янукович не випускає Тимошенко, і тоді Угода про Асоціацію не буде підписана. Після цього Янукович, рейтинг якого вкрай низький, програє будь-якому із лідерів опозиції, наростає фінансово-економічний колапс в Україні, держава входить у фазу неконтрольованого фінансово-економічного розвалу, починається легітимний суверенний дефолт, банкрутство, в Україні відбувається стрімкий відтік прямих і портфельних інвестицій, вона стане неспроможною забезпечувати свої фінансові зобов’язання, відбувається крах золотовалютних резервів, крах гривні. Тоді західні і центральні області України можуть перейти до прямого народовладдя явочним шляхом. Вони можуть встановлювати на своїх теренах через народні зібрання, віче народну владу приймають рішення про входження частинами у Європейський Союз. З’являється Галицько-Волинська асамблея, до якої поступово приєднається Київ, і Януковича позбавляють влади, викидають у резервацію в районі донбасько-криворізького басейнів. Тоді Янукович вже нікому не буде потрібен, він в такому випадку може спробувати розв’язати якісь силові дії, але це призведе до його фізичного знищення і знищення його групи. 

 

Крім цього, у нього можуть початися проблеми із тим, що він стане невиїзним, Януковича та його близьке оточення можуть оголосити персонами нон грата у європейських країнах по білоруському сценарію, відповідно заарештовуються його рахунки. Після цього Європейський суд з прав людини може прийняти рішення, що Тимошенко незаконно перебуває у в’язниці, в доповнення до того, яке вже є, і тоді перед Януковичем почне маячити доля Каддафі чи Мілошевича, який, як відомо, під час судового процесу чи то сам повісився в камері, чи його повісили. Тому Януковичу доведеться вибирати, що для нього краще – доля Каддафі, Мілошевича , Мубарака чи Чаушеску. 

 

Третій сценарій. Янукович все-таки вмовляє європейців, вони підписують Угоду про Асоціацію, але Тимошенко не виходить на свободу. Тоді Росія переходить у наступ... А в Україні починається операція Медведчука під назвою «троянський кінь» Москви, і починає діяти Комуністична партія, як п’ята колона Кремля, і в Януковича починаються проблеми на Сході з абсолютно некерованими процесами і невизначеними сценаріями. В такому випадку зрозуміло, що у нього немає шансів на виживання. 

 

Отже, ми розглянули три імовірних сценарії, всі вони є для Януковича по своїй суті смертельними. Але сценарій, за яким він все-таки випускає Тимошенко, залишає йому шанси врятувати хоча би своє життя, якісь свої статки, своїх дітей, членів своєї групи. Тому об’єктивно, цей сценарій найбільш прийнятний для Януковича, оскільки він дозволяє Януковичу залишитися при певних грошах і зберегти своє життя і життя своїх близьких. Проте часу залишається обмаль, лише один тиждень, і який сценарій буде реалізовуватися ми всі скоро побачимо. Але оскільки всіх громадян України ці сценарії будуть так чи інакше зачіпати, то ми не можемо бути простими глядачами, адже всі ми можемо стати учасниками цієї драми, яку заварює Янукович в силу свого авантюризму і недалекоглядності, певних психічних комплексів і фобій, жадібності. 

 

Можна порадити всім свідомим проукраїнським силам, які орієнтуються на модель народного капіталізму, на європейські засади буття, все-таки готуватись до боротьби за власну долю і не сподіватися на Януковича і його кліку. Тому що організована злочинна група, яка сформувала в Україні державу стаціонарного бандита у формі кланово-олігархічного режиму, дбає лише про себе. А українців розглядає просто як споживче середовище або гарматне м’ясо. Настав час згадати, що ми є спадкоємцями арійців, скіфсько-сарматської, русько-слов’янської держави і взяти на озброєння гасло: «спасіння потопаючих – справа рук самих потопаючих». Отже, готуймось. 

 

Олег СОСКИН

Источник: http://uainfo.org/
<< Предыдущая
170 депутатов просят Януковича помиловать...
Следующая >>
Янукович пообещал подписать решение Рады о...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...