Новости В мире

Євросоюз готовий допомогти в модернізації української ГТС

04 Марта 2014

Українська газотранспортна система потребує модернізації, і Європейський Союз готовий фінансово допомогти в цьому процесі 

Про це заявив комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Оттінгер після засідання Ради ЄС на рівні міністрів енергетики 28 країн-членів Євросоюзу, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН. 

 

"Газотранспортна система України, через яку йде російський газ в Європу, потребує модернізації. Ми зацікавлені у співфінансуванні цього процесу модернізації. Європейська комісія готує пакет допомоги Україні, і газ є частиною цього пакету", - сказав Оттінгер. 

 

Нагадаємо, Євросоюз пообіцяв допомогти Україні виплатити близько двох мільярдів доларів заборгованості, яку вона має перед "Газпромом". 

 

"Є проблема неоплачених рахунків України. Україна зараз має «Газпрому» $2 млрд. за газ. Раніше була ціна за газ понад $400, а потім стала $268 за тисячу кубометрів. Це була спеціальна пропозиція президента РФ Путіна, але в даний час він загрожує знову підняти ціну на газ до $400. Ситуація погіршується, і буде багато труднощів", - сказав комісар ЄС. 

 

"Ми повинні інвестувати в газові сховища, в транспортну інфраструктуру. Європейський банк реконструкції і розвитку та Світовий банк повинні бути також залучені. Оскільки, якщо є неоплачені рахунки із-за того, що кишені країни порожні, потрібно оплатити рахунки. Ми повинні знайти механізм, щоб неоплачені рахунки за газ були оплачені. США дадуть $1 млрд. для енергетичного сектору України. МВФ також прийде з допомогою. Ми в ЄС теж хочемо надати допомогу, ми хочемо дати пакет допомоги в енергетичний і газовий сектор, щоб їх зміцнити", - додав Оттінгер.

Источник: http://espreso.tv/
<< Предыдущая
Меркель: Путин потерял связь с реальностью
Следующая >>
Канада вслед за США приостановила...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...