Новости Политика

Молдова за день завершила підготовку до ратифікації асоціації. В Україні просять «кілька тижнів».

28 Июня 2014

У суботу, 28 червня, президент Молдови Микола Тімофті передав до парламенту країни проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС. 

 

Про це повідомляє молдавський інформаційний ресурс Терра. 

 

Цьому передувало екстрене засідання уряду Молдови, який провів необхідні юридичні процедури і схвалив текст договору. Повідомляється, що кабінет міністрів країни одноголосно підтримав Угоду про асоціацію, пише «Українська правда». 

 

Ратифікацію договору у парламенті Молдови планується провести вже в перший тиждень липня. 

 

Текст документу було погоджено ще в 2013 році, тому додаткового часу для його вивчення молдавській владі не знадобилося. 

 

Варто зазначити, що Угода про асоціацію між Молдовою і ЄС є аналогом такого ж договору між Україною і ЄС. Відповідно, технічні процедури по підготовці до ратифікації цих документів повинні займати схожий час. 

 

Між тим, Президент України Петро Порошенко в п’ятницю, перед завершенням візиту в Брюссель, оголосив, що для «технічної підготовки» документа до ратифікації Україні потрібно «кілька тижнів», через що угода точно не буде ратифікована на літній сесії Верховної ради. 

 

Євросоюз раніше попередив, що затягування з ратифікацією може призвести до того, що Київ тимчасово втратить преференції у торгівлі з ЄС. 

 

Як відомо, переговори Києва і Брюсселя з української угоди завершилися в 2011 році, його парафування відбулося в 2012 році. Українська угода буда підписана одночасно з молдавською, 27 червня 2014 року.

Источник: http://zik.ua/
<< Предыдущая
В Батькивщине планируют ратифицировать СА с ЕС на...
Следующая >>
Активная фаза АТО возобновилась во вторник утром,...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...