Новости В мире

ЄС дасть Грузії, Молдові та Вірменії 90 млн євро

16 Декабря 2013

В рамках Програми інтеграції та співробітництва Східного партнерства ( EaPIC ) Грузія отримає від Євросоюзу додатково 27 млн ​​євро, Молдова отримає 35 млн євро, а Вірменія - 25 млн євро. 

 

"Ці кошти будуть спрямовані на проекти для розширення економічних можливостей в сільських районах , просування реформ в енергетичному секторі , поліпшення управління ринком праці , професійної освіти і навчання та для інших цілей" , - йдеться в повідомленні інформаційного центру сусідства ЄС, пише "Інтерфакс-Україна". 

 

За словами єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, "цього року три східних партнера були винагороджені за їх зусилля в демократичних перетвореннях і прихильність фундаментальним цінностям". 

 

"Ми сподіваємося , що надалі ця група стане більше. Додаткове фінансування означає більш активну підтримку національних реформ і спільних проектів , які приносять конкретну користь простим людям", - заявив Фюле. 

 

У Грузії нові кошти підуть на покращення управління ринком праці шляхом зміцнення зв'язку між освітою, професійними навичками та потребами ринку. 

 

У Молдові нові засоби сприятимуть розширенню економічних можливостей сільських районів. 

 

У Вірменії додаткове фінансування допоможе посилити національну програму дій по боротьбі з корупцією, а також реформу системи державної служби. 

 

Нагадаємо, єврокомісар Штефан Фюле у своєму виступі на засіданні круглого столу у Верховній Раді України заявляв, що Євросоюз надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 186 млн євро для впровадження угоди з ЄС, 610 млн. євро - після виконання Україною всіх умов і обіцяє допомогу в переговорах з МВФ. 

 

У свою чергу прем'єр Микола Азаров вимагає від ЄС 160 млрд євро компенсації, які втратить України в разі підписання асоціації.

Источник: http://interfax.com.ua/
<< Предыдущая
12 декабря ЕП может ввести санкции против...
Следующая >>
Арест счетов, недвижимости, запрет въезда в ЕС, -...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...