Новости Здоровье

Консервовані оливки, сири, квашені овочі корисні при алергії, застуді та діабеті – вчені

18 Февраля 2014

Регулярне вживання ферментованих продуктів знижує ризик виникнення діабету другого типу, застуди та алергії. 

 

Про це минулого тижня заявили вчені Кембріджського університету, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail. 

 

"70-80% імунних клітин знаходяться в кишечнику. Кисломолочні продукти стимулюють бактерії, які допомагають імунітету. Тому вони можуть допомогти тим, хто страджає від застуди. Ми також виявили, що така їжа здатна допомогти при здутті живота, метеоризмі", - каже Елісон Кларк з Британської дієтичної асоціації. 

 

Вчені рекомендують широкий спектр ферментованих харчових продуктів, серед яких консервовані оливки, м'ясо та сири. Багатими на необхідні бактерії спеціалісти називають квашені овочі, кефір, чайний гриб, дріжджі. 

 

Окрім того, молочні ферментовані продукти з низьким вмістом жиру, такі як йогурт і сир, за умови довготривалого вживання знижують ризик виникнення діабету другого типу на 25%. Такі продукти також можуть допомогти знизити вагу, оскільки сприяють нормалізації травлення, а також сприяють захисту організму від виникнення діареї, виразки шлунка та алергії. 

 

Втім, не всі переконані у користі ферментованих продуктів. Гастроентеролог з Манчестера Пітер Ворвелл вважає, що доказів ще недостатньо. 

 

"Звідки ми знаємо, яку саме дозу бактерій дають певні продукти? Чи ми знаємо, які саме види бактерій ми споживаємо?" - стверджує він. 

 

Відомо, що у 2011 році Всесвітня організація здоров’я класифікувала мариновані овочі як "потенційно канцерогенні". Таке рішення прийняли після встановлення залежності високого рівня раку горла і шлунку від вживання солоних огірків в деяких регіонах Азії. 

 

Втім, варто зазначити, що такий зв'язок стосувався лише огірків, ферментованих у власному розсолі, в той час як овочі, які продаються в супермаркетах, частіше за все консервують за допомогою оцту, який вбиває бактерії. 

 

Як відомо, під час бродіння продукти попередньо "перетравлюються" бактеріями. Даний процес полегшує засвоєння людським організмом корисних речовин, які містяться у продуктах. Деякі бактерії також є джерелом молочної кислоти, натурального консерванту, який стимулює збільшення кількості корисних бактеріійв організмі.  

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вживання порції йогурту протягом дня може на чверть знизити ризик розвитку діабету другого типу. Крім того, вчені дійшли висновку, що йога та важка атлетика також знижують ризик виникнення діабету.

Источник: http://espreso.tv/
<< Предыдущая
Австралийские ученые выяснили, что овсянка может...
Следующая >>
Ношение мобильного в кармане приводит к...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...