Новости Политика

Вчинено замах на життя народного депутата Андрія Іллєнка та правозахисника Сидора Кізіна

03 Января 2014

3 січня 2014 року на порозі ТВМ4 Шевченківського РВ УМВС у м.Києві десяток невідомих скоїли цинічний напад на народного депутата України від ВО "Свобода" Андрія Іллєнка та адвоката-свободівця Сидора Кізіна. Нині вони перебувають у райвідділі, де дають покази. Туди прибула бригада швидкої допомоги. У Андрія Іллєнка – підозра на перелом щелепи та струс мозку. У Сидора Кізіна – розсічене обличчя. До райвідділку міліції прибули народні депутати України Юрій Сиротюк та Руслан Кошулинський. 

 

Напад на свободівців стався після того, як вони вийшли із Шевченківського райвідділку міліції. Там Андрія Іллєнка допитували з приводу подій 1 січня. Сидор Кізін був присутній як адвокат націоналіста. Допит проводив славнозвісний слідчий Гавінський. Він раніше неодноразово фігурував як обвинувач у справах, порушених проти націоналістів та патріотів, які виступали проти режиму. 

 

Зауважимо, що про час початку та завершення допиту було відомо лише слідчому. Тож є достатні підстави вважати, що саме міліція повідомила бандитам, коли свободівці будуть виходити із райвідділку. 

 

ВО "Свобода" трактує цей напад як зроблений в особливо цинічній формі замах на життя державного діяча. Це заздалегідь спланована акція, коли бандити і міліція діють як одна коаліція. Коли "правоохоронці" скеровують злочинців, аби ті били патріотів. Лише щасливий збіг обставин і наявність свідків врятували життя Андрієві Іллєнку та Сидору Кізіну. 

 

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи інцидент, зазначив: "Режим розпочав новий рік зі злочину і крови, цього разу – народного депутата. Це злочин, який здійснили проти державного діяча. Спершу режим знущався з пенсіонерів, жінок, журналістів, а тепер перейшли на державних діячів. Цю банду рано чи пізно буде покарано народом і Господом. Вона буде відповідати за свої злочини. Слідство у цій справі має бути миттєвим, справедливим і чесним. Усі розуміють, що перед райвідділом є багато камер і це центр міста, тому всі покази має бути знято, і злочин має бути розслідуваним. 

 

Вимагаємо від МВС якнайшвидшого розслідування цього зухвалого злочину та инших злочинів проти мирних протестувальників, за які Захарченко має піти у відставку та понести кримінальну відповідальність. Громадо, маємо далі гуртуватися: піднімаємо свої телефони, закликаємо родичів та знайомих далі виходити на вулицю і чинити спротив банді".

Источник: http://www.svoboda.org.ua/
<< Предыдущая
Тимошенко поздравила Украину и назвала Евромайдан...
Следующая >>
Яценюк призвал активистов Евромайдана набраться...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...