Новости Политика

Вахтанг Кікабідзе: Мовний закон – це комбінація Москви

29 Августа 2012

Відомий грузинський співак Вахтанг Кікабідзе переконаний, що мовний закон, який надає статус регіональної російській мові в Україні, - «це комбінація Москви». 

 

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю для Zaxid.net після концерту на Співочому полі в Тернополі 28 серпня. 

 

На запитання, чи стежить він за подіями в Україні, особливо у питанні мовного закону, співак відповів ствердно. 

 

«Це не нормально. Українці дуже стурбовані прийняттям закону. Це комбінація Москви. Раніше в Грузії теж було таке. Тоді ми вийшли усі на вулицю. Були акції. І потім відчепилися», - додав він. 

 

За його словами, така ситуація в Україні не подобається усьому грузинському суспільству. 

 

Він також висловив думку, що українці самі повинні визначати, як жити. 

 

Зазначимо, що Вахтанг Кікабідзе був у Тернополі вперше, коли йому було 30 років. 

 

Нагадаємо, 3 липня цього року Верховна Рада прийняла закон «Про засади державної мовної політики». Згодом голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав його і відправив президентові України Віктору Януковичу. Додамо, що раніше В.Янукович заявляв, що прийме рішення щодо ухваленого закону лише після його ретельного фахового аналізу та експертних висновків. Янукович підписав Закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики" 8 серпня 2012 року. Закон передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова. 

 

Вахтанг Костянтинович Кікабідзе (19 липня 1938, Тбілісі) - радянський і грузинський естрадний співак, кіноактор, сценарист, кінорежисер, автор пісень. 

 

Народний артист Грузинської РСР (1980), лауреат багатьох міжнародних пісенних конкурсів і кінофестивалів. У 1999 році в місті Москві на «Площі Зірок» була закладена його зірка, а в 2006 році - його «Грузинська зірка» на площі перед будівлею Тбіліської держфілармонії. Кавалер орденів: Міжнародного ордену Миколи Чудотворця (за примноження добра на землі, представлений від України), Міжнародного ордена Костянтина Великого (представлений від Росії) і грузинських - ордена Честі (1994) і військового ордена Вахтанга Горгасала III ступеня. До 70-річчя нагороджений грузинським орденом Перемоги імені Святого Георгія і російським орденом Дружби (від останнього відмовився у зв'язку з серпневими подіями в Південній Осетії). 

 

Виконавець великої кількості популярних пісень («Чито грито», «Мои года — моё богатство» та ін.). У кінематографі створив цілу галерею персонажів, які стали улюбленими народом. 

Источник: http://www.zaxid.net
<< Предыдущая
Суд прогнозированно отказался признать незаконным...
Следующая >>
Свобода: Партия регионов разработала инструкцию...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...