Новости В мире

США з огидою прийняли новину про рішення Януковича штурмувати Майдан

11 Декабря 2013

США висловили огиду з приводу рішення влада застосувати силу до мирного протесту у києві вночі з вівторка на середу. 

 

Таку заяву держсекретаря США Керрі поширив офіс його речника. 

 

"США висловлюють свою огиду щодо рішення української влади відреагувати на мирний протест на київському Майдані використанням спецпризначенців, бульдозерів та кийків, а не повагою до демократичних прав та людської гідності", - наголосив Керрі. 

 

"Така відповідь не є прийнятною і не личить демократії", - сказано в заяві. 

 

"Минулого тижня в Брюсселі та Молдові, я підкреслив публічно важливість того, щоб усі сторони уникали насильства і закликав президента Януковича виконати сподівання українських людей", - нагадав він. 

 

"Ми повідомляємо уряд про нашу занепокоєність. Як дав зрозуміти віце -президент Байден під час розмови з Януковичем ід час їхньої телефонної розмови вчора, повагу демократичних принципів у тому числі свободи зібрань, має фундаментальне значення для підходу Сполучених Штатів до України. Це універсальна цінність не тільки американська", - зазначив він. 

 

"Протягом кількох тижнів ми закликали президента Януковича і його уряд дослухатися до голосів його людей, які вимагають миру, справедливості і європейського майбутнього. Замість цього лідери України я виявилось сьогодні зробили інший вибір", - зазначив Керрі. 

 

"Ми закликаємо до максимальної стриманості. Життя людини має бути захищено. Українська влада несе повну відповідальність за безпеку українського народу. В той час як вулицями Києва лунають церковні дзвони, Сполучені Штати стоять поруч з народом України . Він заслуговує кращого", - наголосив Керрі.

Источник: http://www.pravda.com.ua/
<< Предыдущая
Світ одностайно засуджує Януковича за насильство...
Следующая >>
12 декабря ЕП может ввести санкции против...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...