Новости Политика

Президент має публічно пояснити країні, що було підписано в Мінську, - Тимошенко

09 Сентября 2014

5 вересня в Мінську були підписані протоколи про тимчасове перемир‘я на сході України. Я хочу сказати, що, на мій погляд, ці підписані протоколи є вкрай небезпечними для цілісності території України і для нашого українського суверенітету. 

 

Я так вважаю, тому що в цьому протоколі не існує вимоги відведення російських військ з території України, а це де-факто означає їх закріплення на нашій території. 

 

І по-друге, я вважаю, що ці протоколи є загрозливими для України, тому що в цих протоколах визнані невідомі формування - ЛНР, ДНР - як офіційна сторона, яка їх підписала. Це означає, що де-факто Україна може підписувати з такими неіснуючими угрупованнями протоколи і про щось домовлятися. Це, по суті справи, є їх визнання, а як наслідок хтось може вирішити, що Україна визнала, що вона веде громадянську війну. Тому ЛНР, ДНР не існують де-факто. Існує агресія Російської Федерації, яка оголосила Україні війну. 

 

 

Я вважаю, що зараз президент України має зробити декілька дуже важливих кроків. 

 

 

Перше. Я прошу президента негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради для того, щоб чітко, публічно, у відкритому режимі пояснити країні: що підписано, з ким підписано, що за цим протоколом стоїть і який подальший шлях на базі цих протоколів буде застосований Україною. 

 

 

Усі сьогодні в нашій державі хочуть переконатися, що за цим протоколом не стоїть перетворення частини України на Придністров‘я, що за цими протоколами не стоїть здача території Донбасу. 

 

 

Я також вважаю, що Україна мусить зараз дуже сильно і рішуче діяти. Перемогу не виторговують - її здобувають. І тому ми зобов‘язані стати сильними, якщо ми хочемо миру. 

 

 

Друге. Я звертаюся до президента з пропозицією негайно поміняти вище керівництво міністерства оборони. Якщо треба, то ми запропонуємо сильні, гідні, дієздатні, ефективні кандидатури. 

 

 

Третє. Я переконана, що президент мусить зараз взяти на себе всю повноту відповідальності за управління країною під час агресії Росії, яка практично всім світом визнана війною Путіна проти України. Для цього треба створити ставку Головнокомандувача і управляти країною достатньо твердою рукою, з розумінням тактики і стратегії. 

 

 

Ми в цьому готові допомогти президенту. Хаос на фронтах і в країні треба припиняти. 

 

 

Я вважаю, що в України є всі шанси перемагати. Єдине – треба діяти сильно і рішуче. 

Я вірю в Україну! 

Я знаю, що ми переможемо! 

Але для цього треба діяти.

Источник:
<< Предыдущая
Меркель спохватилась и решила помочь Украине
Следующая >>
Премьер-министр назвал сроки имплементации СА с...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...