Новости Политика

Нью-Йоркський розгром: Ганебне фіаско Росії в Радбезі ООН

04 Марта 2014

Що сталося, якщо коротко: Росія феєрично програла Радбез ООН, засідання якого сама ж і попросила! Після показу «домашнього завдання» - пісульки від Януковича - яке нікого не вразило, почались виступи інших учасників. Посол Росії на всі прямі запитання і наведені факти не мав що сказати по суті, тому пробував всім пояснити, що чорне то насправді біле, багато разів експромтом ніс примітивну маячню, яку, очевидно, почув по телевізору. Виглядав як баба на рязанському базарі, аж ніяк не дипломат. При цьому відверто нервувався, розуміючи як все це виглядає. 

 

 

Натомість український представник виглядав поважно і серйозно, говорив по суті, грамотно, розважливо, трьома іноземними мовами. Посли країн-членів Радбезу показали високий рівень обізнаності із ситуацією в Криму. Не думайте, що вони хоч на грам повірили пустим балачкам посла РФ - в ООН працюють серйозні освічені люди, які елементарно відрізняють путінську ахінею від реальності. Навіть африканські уряди показали, що вони все розуміють і дії Росії засуджують. 

 

ДАЛІ ПОДРОБИЦІ: 

 

 

Представник США в РБ ООН назвала вигаданими доводи РФ про легітимність введення військ в Україну 

 

 

Представник США в РБ ООН Саманта Пауер поставила під сумнів слова представника РФ Віталія Чуркіна про прохання Януковича до Путіна ввести війська в Україну, зазначивши, що слова розходяться з дійсністю. 

 

 

Про це вона заявила під час екстреного засідання Ради безпеки ООН. 

 

 

«Немає ніяких доказів утисків російських національних меншин в Україні загалом та в Криму зокрема. Все, про що говорять представники Росії - це вигадані загрози», - сказала вона. 

 

 

«Якщо послухати російського представника, можна подумати, що московська влада є бригадою швидкого реагування для ради з прав людини і виступ не грунтується на фактах реальності», - зазначила Саманта Пауер. 

 

 

Януковича вона назвала недійсним Президентом, а угоди 21 лютого нічого не вартим папірцем. Вона закликала РФ повернути свої збройні сили на бази. 

 

 

Постпред Великобританії в ООН нагадав Росії, що зараз не 1968 рік 

 

 

Представник Великобританії в Радбезі ООН Джерард відповів на слова російського посла про звернення за допомогою Януковича: 

 

 

«Ви говорите про людину, винну у загибелі 90 людей і яка втекла зі своєї країни. Зараз не 1968 рік, коли одна країна може придушити демократичні процеси в іншій країні під надуманими приводами», - заявив він. 

 

Йорданія закликала Росію взятись за розум 

 

 

Представники Йорданії та Руанди в ООН закликали Путіна дотримуватися угод з Україною. 

 

 

Росії слід поважати територіальну цілісність та суверенітет України, і поважати підписані нею міжнародні договори. Про це заявив йорданський представник на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому Україні, повідомляє Еспресо ТВ. 

 

 

"Треба поважати суверенітет України та політичну незалежність України. Ми закликаємо Росію дотримуватись всіх двосторонніх угод, враховуючи Будапештський меморандум, двосторонню угоду 1997 року про дружбу і співпрацю. Зовнішнього втручання бути не повинно”. 

 

 

При тому арабський дипломат наголосив на відповідальності ООН за розв’язання кризи. 

 

 

"Радбез ООН має взяти на себе зобов’язання щодо розв’язання цієї ситуації, ми підтримуємо всі зусилля всіх представників ООН, ми бажаємо отримати роз’яснення всіх сторін про те, що діється на місці, це допоможе Радбезу упоратися з цією ситуацією”, - зазначив представник Йорданії. 

 

 

Також представник Руанди в Радбезі заявив, що ситуація в Криму може мати «темні наслідки», тому що Росія володіє ядерною зброєю. 

 

 

«Нас глибоко турбує ситуація в Криму, ми закликаємо усі міжнародні сторони дотримуватися всіх міжнародних угод. Висловлюємо надію, що всі міжнародні сили чогось навчаться з цих подій. Руанда далека від України, але ми знаємо з власного досвіду, можуть бути дуже темні наслідки таких дій. Особливо коли йдеться про одну з держав, яка має ядерну зброю», - заявив він.

Источник: https:
<< Предыдущая
Назначен новый глава Запорожской...
Следующая >>
Турчинов заявил, что только ВР может принимать...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...