Новости Политика

Експерт: Користь від вступу до Митного союзу буде тимчасовою

20 Декабря 2012

Можлива користь для України та бізнесу від вступу до Митного союзу буде тимчасовою. Про це заявив генеральний директор компанії Dragon Capital Томаш Фіала під час звіту щодо інвестиційної привабливості України за 4-й квартал 2012 року. 

 

«Користь від вступу до Митного союзу буде тимчасовою – на короткий термін може знизитись вартість газу для України. Довгострокових позитивних ефектів вступ до цього об’єднання не дасть», - заявив Фіала. 

 

Крім того, експерт зауважив, що у випадку приєднання України до Зони вільної торгівлі ЄС дасть бізнесу один з найбільших ринків світу, який у вісім разів більший за ринок Митного союзу. 

 

«Позитивний приклад країн Центральної Європи (приєднання до Зони вільної торгівлі ЄС – ред.) – хоча вони не мають таких ресурсів, як Росія, та розвиваються значно швидше. Приєднання до ринку ЄС викличе приплив інвестицій в Україну і розвиток нових бізнесів. Натомість приєднання до Митного союзу навряд чи викличе аналогічний ефект – подивіться на приклад Білорусі», - наголосив Фіала. 

 

Він також висловив сподівання, що наступного року Україна поновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом та підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом, а це позитивно вплине на інвестиційний клімат країни. 

 

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович заявив, що Україні треба приєднатися до деяких положень Митного союзу, інакше вона багато чого втратить в економічному плані. 

 

Офіційний представник з питань зовнішньої політики Вільної демократичної партії Німеччини (Free Democratic Party), депутат Бундестагу Райнер Стіннер заявив, що можливий всеукраїнський референдум по приєднанню України до Митного Союзу буде для Києва кроком назад. Водночас регіонал Вадим Колесніченко зазначив, що Митний союз ближчий Україні ментально. 

 

Віктор Янукович 18 грудня мав у Москві обговорити з Володимиром Путіним питання українсько-російського співробітництва, насамперед в енергетичній і торгово-економічній сферах. Зокрема, вироблення взаємоприйнятого механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану, однак візит в останній момент було скасовано. 

 

20 грудня президент РФ Володимир Путін повідомив на прес-конференції у Москві, що про вступ України до Митного союзу не йдеться. 

Источник: http://tyzhden.ua/
<< Предыдущая
Томенко считает, что состав Кабмина не объявляют...
Следующая >>
Генпрокуратура выполняет политзаказ для...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...