Новости В мире

Україна: ЄС може скасувати санкції проти Росії лише після повного відшкодування Кремлем всіх збитків

19 Января 2015

МЗС України підготувало позиційний документ до засідання Ради ЄС у закордонних справах. 

 

У своїй заяві українське дипломатичне відомства наполягає на тому, що санкції проти Росії можуть бути скасовані лише після того, як вона відшкодує всі збитки, завдані Україні. 

 

"Україна стурбована ідеями (в Євросоюзі) про те, щоби знизити тиск санаційної політики ЄС щодо Росії і продовжити співпрацю з російською владою попри те, що Москва не досі бере зобов’язання зупинити агресію (проти України)", - йдеться у заяві, передає "Європейська правда", у розпорядженні якої є копія документа. 

 

За словами Києва, наразі навіть діалог про послаблення чи зняття санкцій є неможливим. 

 

"Москва поширює в ЄС пропаганду насильства та підтримує тероризм... ЄС у своїх 20 рішеннях за минулий рік висунув до РФ 24 вимоги щодо деескалації ситуації, досягнення миру та стабільності в Україні. Росія виконала лише 4 з них, і далі демонструючи повне ігнорування міжнародного права", - йдеться в документі. 

 

"Для того, щоби (Євросоюзом) розглядалася можливість повного зняття санкцій з Росії та повернення до політики "відносин як зазвичай", потрібно не лише після завершення окупації та дестабілізації Росією Криму та Донбасу, але також згода Росії на повну компенсацію всіх збитків, нанесених Україні, у відповідності до міжнародно визнаної практики", - заявляє МЗС. 

 

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ ЄС, які, поміж іншого, розглядатимуть нову стратегію відносин із Росією та можливість послаблення санкцій.

Источник:
<< Предыдущая
Приняли два важных закона для бизнеса - Кужель
Следующая >>
США негайно надає Україні своє новітнє озброєння...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...