Новости Политика

В Україні різко подорожчають будматеріали, ліки, та багато іншого імпорту

18 Марта 2012

За соціальні ініціативи президента заплатять самі ж українці. 

 

Кабмін хоче наповнити бюджет додатковими коштами за рахунок збільшення митних ставок та скасування митних пільг на певні групи товарі. За даними джерела видання "Дзеркало тижня" в уряді, буде переглянуте оподаткування імпорту товарів широкого вжитку, ліків, автомобілів, будматеріалів і ще багатьох інших товарів. Отже, очікується зростання 18% тарифних ставок, які діяли 2011 року.  

 

1. Основна стаття — оподаткування імпорту товарів широкого споживання і госптоварів. Легалізація та скерування у бюджету підвищених мит за новими ставками дозволить залучити до 7 млрд грн.  

 

2. Кабмін має намір зрізати пільги з низки ліків та товарів медичного призначення (тут обсяг пільг у 2011-му становив 5,9 млрд). Пільги заберуть у тих ліків, котрі не мають доведеної лікарської ефективності. Під загрозою насамперед БАДи й інше — мезими, синупрети, біттнери, настоянки тощо. Наприклад: тоді як у Польщі митні пільги поширюються на 8 тисяч марок ліків, в Україні — на 16 тисяч. Ці, так звані ліки, як розраховує Кабмін, дадуть додатково 2 млрд.  

 

3. Перегляд тарифів згідно з договорами про вільну торгівлю — пільг за цими договорами надано на 3,5 млрд грн в 2011-му.  

 

4. Кабмін розглядає питання про пільги на імпорт енергозберігаючого обладнання. Пільги по цій статті в 2011-м — 2,4 млрд грн.  

 

5. Зростання тарифів на пластмаси, полімери та вироби з них може дати до 500 млн.  

 

6. Перегляд тарифів згідно з договорами про вільну торгівлю — пільг за цими договорами надано на 3, 5 млрд у 2011-му.  

 

7. Зростання тарифів на деякі різновиди машин і обладнання — зокрема, друкарське, очищення рідин, може дати до 400 млн.  

 

8. Кабмін пропонує внести зміни до Податкового кодексу, щоб автомобілі подвійного призначення, які можуть перевозити як пасажирів, так і вантажі, оформлялися за єдиним тарифом. Із 99 тисяч автомобілів, які 2011-го було завезено як вантажні й розмитнено за низьким тарифом, 31 тисяча в органах ДАІ зареєстрована як пасажирські. Тобто 30% машин у 2011 році завдяки лазівці в законодавстві було розмитнено з ухилянням від сплати податків. Після впровадження єдиного тарифу уряд планує зібрати за цією статтею близько 300 млн.  

 

9. Хімія — дезінфікуючі засоби, цементи, розчини — близько 300 млн.  

 

10. Наземний транспорт — трактори, причепи, запчастини — 200 млн.  

 

11. Залізничні локомотиви, апаратура зв'язку, органічні хімічні сполуки — ароматичні полікарбонові кислоти, меламін, лаки й фарби, пігменти, плавиковий шпат, фосфати кальцію, штукатурні матеріали, каучук, гума, продукти переробки овочів, плодів, кораблі, судна і плавучі бурильні платформи, полотна для ланцюгових пилок — усе це може дати до 500 млн.  

 

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович дав старт кампанії з наведення порядку в митній політиці, а річний план Держмитниці зі збирання податків відтепер збільшено на 7 мільярдів гривень. 

Источник: http://tsn.ua/
<< Предыдущая
Янукович: Украина не может платить необоснованную...
Следующая >>
Придет кто-то а-ля Тимошенко и посадит Януковича...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...