Новости В мире

Нижня палата Конгресу США ухвалила резолюцію про надання Україні летальної зброї

24 Марта 2015

23 березня палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, що закликає президента Барака Обаму надати Україні летальне оборонне озброєння. Резолюцію підтримали 348 конгресменів, проти виступили 48 законодавців, йдеться на сайті палати представників.  

 

В документі конгресмени обох партій США закликають Обаму надати Україні військову допомогу, щоб вона могла захистити свій суверенітет і територіальну цілісність. Автори документа стверджують, що існування незалежної, демократичної і процвітаючої України є в національних інтересах Сполучені Штати Америки.  

 

При цьому в документі наголошується, що Російська Федерація під керівництвом Володимира Путіна за допомогою політичної, економічної та військової агресії намагається підірвати незалежність України і порушує територіальну цілісність країни. 

 

Конгресмени відзначають, що російська агресія включає в себе незаконну анексію Криму, створення і контроль сепаратистських угрупувань в інших областях України, включаючи постачання їм смертельного озброєння. Підтримка Росією бойовиків на сході призвела до більш 6000 жертв, 15 тисяч поранених і більше мільйона переселенців, нагадують конгресмени. Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що Україна прориває блокаду щодо постачання зброї і вже уклала 70% договорів. 

 

Источник:
<< Предыдущая
Канада надала українській армії допомогу, більшу,...
Следующая >>
Медведев: Потери России от санкций могут вырасти...

Хиты продаж
загрузка...
Почитать ещё








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...