Новости В мире

Росія погрожує зірвати чотиристоронні переговори в Женеві

13 Апреля 2014

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва відмовиться співпрацювати з "українського питання" і брати участь у чотиристоронній зустрічі в Женеві (Євросоюз, Росія, США і Україна), якщо українська влада застосує силу проти "жителів південного сходу" України. 

 

Про це він заявив під час телефонної розмови з Державним секретарем США Джоном Керрі, повідомили в прес-службі МЗС РФ 

 

"Лавров попередив, що у разі матеріалізації озвучених у Києві погроз застосувати силу проти доведених до відчаю жителів південного сходу буде підірвана перспектива подальшої співпраці з українського питання, включаючи проведення планованої чотиристоронньої зустрічі в Женеві", - говориться в повідомленні. 

 

У російському МЗС також відмітили, що в телефонній розмові Керрі висловив стурбованість у зв'язку з протестними виступами в південно-східних регіонах України. Зокрема, він підкреслив, що вони є результатом підбурювання і прямого втручання з російського боку. При цьому, держсекретар США заявив, що Росія "повинна прибрати своїх людей з південного сходу". 

 

Відповідаючи Керрі, Лавров вкотре пробував його переконати у тому, що гостра політична криза в Україні виникла ніби-то "через ігнорування теперішньою київською владою законних потреб та інтересів російського і російськомовного населення" і назвав повідомлення про російських агентів, які діють в південно-східних регіонах України такими що не підкріплені фактами. 

 

Нагадаємо, представники Європейського Союзу, США, Росії й України домовилися про проведення 17 квітня зустрічі у Женеві (Швейцарія) для обговорення врегулювання політичної кризи в українсько-російських відносинах. 

Источник: http://zaxid.net/
<< Предыдущая
На сессии ПАСЕ обсудят вопрос о лишении России...
Следующая >>
Россия получила первые цинковые гробы

Хиты продаж
загрузка...
Почитать ещё








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...