Новости Фото

Історія старого замку на острові Баннермана (фото)

12 2011

Скільки нещасть може пережити будова? Закинута, забуте і руйнується. З першого погляду може здатися, що перед вами замок, кинутий шотландськими поміщиками або маєток британських аристократів десь в Ірландії. Насправді замок знаходиться на острові Поллепел на річці Гудзон в 50 милях від Нью-Йорк Сіті. Його історія - історія катастроф і лих.  

 

Згідно з переказами корінних американців, острів населений злими духами, і вивчаючи історію замку, неважко в це повірити.  

 

Баннерман прибув до Америки в 1854 році. Він народився і виріс в Шотландії, і розбагатів на продажу надлишків військового спорядження. 

 

 

 

Іспансько-американська війна 1889 року була особливо вигідною для Баннермана - йому вдалося заволодіти 90% кинутого іспанцями спорядження, коли вони спішно відступали з Куби.  

 

Але зберігати тридцять мільйонів іспанських патронів в Нью-Йорку було небезпечно: вибух складу міг змести з лиця землі кілька сусідніх кварталів. Тому Баннерман приступив до пошуків ділянки для будівництва нового складу.  

 

 

 

Незабаром він знайшов підходяще місце. Острів площею 6,5 акрів в тисячі метрів від берега Гудзону ідеально підходив для зберігання боєприпасів.  

 

Баннерман придбав острів в 1900 році, створив проект (де крім складу присутня невелика садиба для Баннермана і його гостей), і в наступному році почалося будівництво.  

 

 

 

Чому був обраний саме такий дизайн?  

Відповідь проста: з метою реклами.  

 

Магнати були знаменитостями, і Баннерман хотів перетворити склад на величезну рекламу з цегли.  

 

Арсенал було видно з берега, і господар наказав зробити на стіні, зверненої до берега і проходять судам, напис "Bannerman's Island Arsenal".  

 

У 1918 році магнат помер, його справа почала занепадати, а разом з ним - і склад з садибою на острові.  

 

Будівництво припинилося, і два роки опісля декілька сотень кілограмів боєприпасів вибухнули, знищивши половину будівлі.  

 

Імовірно, вибух був викликаний ударом блискавки в один з флагштоків на даху. Місцеві жителі зрозуміли це по-своєму: парфуми, власники острова, вирішили заявити про себе.  

 

Але найгірше було ще попереду. У 1950-му році проходило повз вантажне судно "Поллепел" потрапило в бурю на річці Гудзон, врізалося в острів і вибухнуло, викликавши ще більші руйнування і подарувавши острову його сучасну назву. Хоча, багато як і раніше називають його островом Баннермана.  

 

Дві жахливі катастрофи були лише початком. Після вибуху в 1950-му році будівлю повністю закинули, і острів разом зі складом був викуплений штатом Нью-Йорк в 1967-му.  

 

Через два роки пожежа знищила даху і підлоги в будівлях, і в будівлі стало небезпечно перебувати.  

 

Може, цього разу духи заспокояться?  

Зовсім ні. Хоча до острова було непросто добратися, тут стали з'являтися відвідувачі.  

 

Вандали і порушники внесли свою лепту в занепад замку, і минули роки, поки стихія завдала новий удар.  

 

У 2009-му році 40% фасаду і 50% східної стіни обвалилися.  

Тепер, звичайно, замок не підлягає реставрації і, швидше за все, його залишать напризволяще, і він буде повільно перетворюватися в пил.  

 

Може, це й на краще - залишити острів і його парфумів у спокої, змиритися з тим, що пам'ятник багатства Баннермана перетворився на пам'ятник непостійності людини і всемогутності природи.  

 

Источник:
<< Предыдущая
Гейрангер-фьорд. Красивые места Норвегии (фото)
Следующая >>
Наводнение в Таиланде (фото)

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...