Новости В мире

Росія не довезла до Байконуру супутник Astra-2G: аварія

28 Октября 2014

Європейський космічний супутник Astra-2G, який мали запускати на орбіту фахівці “Роскосмоса”, так і не прибув сьогодні, 28 жовтня, на космодром Байконур в Казахстані. 

 

Літак Ан-124 “Руслан” з бортовим номером RA-82046 авіакомпанії “Волга-Дніпро”, який повинен був доставити орбітальний апарат до місця запуску, не долетів до пункту призначення і здійснив аварійну посадку на аеродромі Ульяновськ-Східний, передає “Перший ульяновский портал “. 

 

Офіційна причина аварійної посадки – відмова одного з чотирьох двигунів. Літак із цінним вантажем приземлився в Ульяновську в 5:55 за місцевим часом. Крім супутника Astra-2G, на борту перебували 20 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу та 5 представників технічного персоналу, що супроводжували космічний апарат. 

 

В результаті нештатного приземлення обійшлося без постраждалих. Правда, саме вантажне повітряне судно постраждало і тепер потребує ремонту. Стан перевезеного супутника, що знаходився у вантажному відсіку літака, після аварійного приземлення ще належить з’ясувати. 

 

Як розповіли журналістам джерела в керівництві аеродрому Ульяновськ-Східний, літак такого типу міг продовжити політ до пункту призначення і на трьох, що залишилися двигунах. Однак, враховуючи цінність вантажу, екіпаж вирішив перестрахуватися. 

 

В мережі вже з’явилися опублікований російськими радіоаматорами аудіозапис радіообміну екіпажу Ан-124 з диспетчером. По ньому зрозуміло, що пілоти доповіли на землю про проблему з двигуном, після чого їм дозволили захід на вимушену посадку в Ульяновськ-Східний.

Источник: http://patrioty.org.ua/
<< Предыдущая
Business Insider: Росія вірить, що нафта...
Следующая >>
Bild: Путін смертельно хворий, у нього рак

Хиты продаж
загрузка...
Почитать ещё








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...