Новости Наука

У найближчі дні Україну можу сколихнути землетрус

24 Ноября 2014

Фахівці стверджують, що землетрус, який минулої ночі налякав українців, не останній і містянам потрібно готуватися до більш серйозних випробувань. Учені підкреслюють, що в зоні Вранча сейсмічна активність не затихає, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН. 

 

“Зона Вранча входить до складу сейсмоактивного поясу планети і постійно генерує землетруси, завжди можна очікувати нових підземних поштовхів”, – говорить заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера. 

 

Відзначимо, що схожих за сейсмічною активністю регіонів в світі три – гори Гіндукушу на кордоні Афганістану і Пакистану, океанічне дно поблизу островів Тонга і зона Вранча на стику Південних і Східних Карпат. І коли трясе їх, поштовхи йдуть в південно-східному напрямку – через Молдову на Одесу і далі до Києва. Саме тому поштовхи силою до чотирьох балів відчули навіть мешканці столиці в ніч на 24 листопада. Про це йдеться в сюжеті програми “ТСН”. 

 

Землетрус – стихія підступна. І страшна вона тим, що непередбачувана. Цього разу українцям, зокрема одеситам, які найбільш сильно відчули підземні поштовхи, можна сказати, пощастило – відбулися переляком. 

 

Але фахівці наголошують, що чим довше сейсмічне затишшя, тим сильніше буде наступний землетрус. А він буде обов’язково. От тільки коли буде трусити на максимальні вісім балів, ніхто не береться передбачити. Втім, сейсмологи кажуть, що в найближчі дні Україна може пережити ще декілька таких струсів. 

 

Нагадаємо, у суботу, 22 листопада, ввечері в Румунії стався землетрус магнітудою 5,6 балів. Фахівці називають його найпотужнішим за останні десять років у цьому регіоні. Мешканці Одеси в соцмережах писали про те, що відчували особливо сильні поштовхи, кияни в деяких районах міста теж відчували струс.

Источник: http://patrioty.org.ua/
<< Предыдущая
Батареи, созданные в Сингапуре, заряжаются за 2...
Следующая >>
В космосе обнаружен невидимый щит, окружающий...

Хиты продаж
загрузка...
Почитать ещё








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...