Новости Интересное

У Білорусі почалися арешти валютників

22 Декабря 2014

Прийняті нещодавно заходи Національного банку щодо поширення російської фінансової кризи на Білорусь, які полягають у введенні 30% збору на купівлю іноземної валюти, були сприйняті деякими громадянами як унікальна можливість заробити з порушенням закону, повідомляють Патріоти України з посиланням на Белта. 

 

У Мінську та інших містах країни з’явилися, здавалося б, уже давно забуті валютники. Влада передбачала подібний хід подій: ще напередодні голова Комітету державного контролю Леонід Анфимов виступив з заявою, в якій попередив, що КГК буде відловлювати валютних спекулянтів найжорсткішим чином. Посилили увагу до цього виду правопорушень і в білоруському МВС. Лише за один день 21 грудня в столиці були затримані четверо учасників незаконних валютних операцій. 

 

Зокрема, о 14:30 поруч з будинком по вулиці Прітицкого, 101 в білоруській столиці працівники ВБЕЗ Мінського РУВС взяли на гарячому двох мінчан – 1989 і 1983 років народження. Чоловіки намагалися провести між собою угоду з купівлі-продажу валюти, минаючи банківську установу, як того вимагає закон. У затриманих було виявлено та вилучено, відповідно, 19 600 000 білоруських рублів і 950 доларів США. 

 

Ще одному затриманому любителю незаконних валютних операцій виявилося всього … 16 років. У хлопця знайшли 315 доларів США, які він намагався обміняти на білоруські рублі у мінчанина 1998 року народження поруч з торгово-розважальним комплексом “Експобел” біля села Борова Мінського району. У другого учасника угоди при цьому було знайдено та вилучено 10 800 000 білоруських рублів. 

 

Міліціонери нагадують, що, відповідно до білоруського законодавства, незаконні валютні операції, здійснені перший раз протягом року тягнуть великий грошовий штраф і конфіскацію коштів в рублях та валюті, що були предметом угоди, в дохід держави. Якщо валютники попадуться повторно, то їм загрожує вже кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна.

Источник: http://patrioty.org.ua/
<< Предыдущая
Алексей Навальный назвал власти России - хунтой.
Следующая >>
Армия за три дня получила более тысячи единиц...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...