Новости Политика

Путіну немає виправдання за агресію проти України - Меркель

27 Ноября 2014

Ніщо не може виправдати анексію Росією Криму та участь РФ у бойових діях на Донбасі. 

 

Про це заявила в середу канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи в бундестазі. 

 

"Ніщо не виправдовує анексію Росією Криму і пряму або непряму участь Росії в бойових діях в Донецьку і Луганську", - сказала канцлер. 

 

За її словами, Росія продовжує "нехтувати територіальною цілісністю" Україна, незважаючи на те що згідно з Будапештським меморандумом 1994 разом з США і Великобританією зобов'язалася її захищати. 

 

"Росія ставить під питання існування європейського мирного порядку і порушує міжнародне право", - підкреслила глава німецького уряду. 

 

Вона в черговий раз заявила, що військовими методами конфлікт в Україні не врегулювати, тому німецький уряд продовжує дотримуватися стратегії з трьох основних елементів: надання політичної та економічної підтримки Україні, пошук дипломатичних шляхів врегулювання конфлікту із залученням до діалогу Росії та підтримка політики санкцій ЄС щодо РФ. 

 

"Економічні санкції (проти РФ. - ред.) є і будуть залишатися неминучими", - зазначила канцлер, визнавши при цьому, що їх введення негативно позначається і на німецькій економіці. 

 

На її думку, ситуація на Донбасі досі "дуже далека від перемир'я". Тому Берлін наполягає на втіленні Мінських домовленостей, а також готовий підтримати діалог між ЄС та Євразійським економічним союзом. 

 

Як зазначила Меркель, головною метою залишається "суверенна і територіально цілісна Україна, яка сама може вирішувати своє майбутнє". За її словами, в цьому випадку потрібно мати "терпіння". "Але яким би важким і довгим був цей шлях, я переконана, що нам вдасться цього досягти", - підсумувала німецький лідер.

Источник: http://gazeta.ua/
<< Предыдущая
Уряд лишив колишніх висопосадовців без покоївок і...
Следующая >>
В Украине новый Кабмин - за него проголосовало...

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...