Новости В мире

Лукашенко зажадав від Путіна роз’яснень і пригрозив готовністю до війни

17 Декабря 2014

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ насторожує поведінка Росії. За словами Лукашенка, ніколи військові конфлікти не спалахували так непередбачувано і швидко, про це говорить непроста економічна і політична ситуація в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ. 

 

“Ми з вами колись констатували, що головна загроза для нашої країни криється в економіці. Іншої якоїсь загрози, в тому числі з боку неурядових організацій, якоїсь радикальної опозиції, ще чогось, немає і бути не може. Але економіка – це для будь-якої держави дуже небезпечний напрям удару, особливо для нас у цій ситуації експортоорієнтованої економіки. 

 

І поведінка сьогодні нашого східного, рідного брата не може не насторожувати. Але ми поки не робимо з цього якихось висновків – я в тому числі – до розмови з президентом Росії. Я хочу все-таки з’ясувати, навіщо потрібна така політика Російської Федерації стосовно Білорусії. Але не враховувати цього, звичайно ж, не можна. 

 

Ми не драматизуємо цю ситуацію, ще раз підкреслюю, ми просто хочемо ясності. Всі повинні розуміти, що нікому не буде дозволено розмовляти з нашою країною з позиції сили. Ми не гігантське держава, не володіємо міццю ядерної зброї, але наша армія досить боєздатна, щоб відповісти на будь-яку загрозу. І не тільки армія, весь народ. Тому ми будемо берегти свій шматок землі, свою державність і свою незалежність. Ми не ставимо своєю метою розв’язати війну, але зобов’язані робити все від нас залежне, щоб забезпечити військову безпеку і соціально-політичну стабільність у суспільстві. 

 

Якщо хтось думає, що ми спеціально нагнітаємо обстановку всередині нашого суспільства і держави, якщо хтось думає, що ми спеціально шукаємо якихось зовнішніх ворогів, то глибоко помиляється. У нас якраз такий період розвитку існування держави, коли нам не потрібні ні зовнішні вороги у вигляді якогось лякала, ні внутрішня якась настороженість всередині нашої держави. Нам потрібен мир і спокій, тільки в цій ситуації ми зможемо гідно розвиватися і протистояти будь-яким викликам “, – цитує Лукашенка RT.

Источник:
<< Предыдущая
Обама підписав бюджетний закон США із підтримкою...
Следующая >>
США отжали у России Кубу - шах и мат!

Хиты продаж
загрузка...








Web www.bashtanka.info
Google
загрузка...
ЭТО ИНТЕРЕСНО!
Loading...